Serviciile noastre

Info Pacienti

 • ECOGRAFIE ABDOMINALA

  Te-ai programat pentru o ecografie abdominala si nu stii ce reguli trebuie respectate inainte de efectuarea acestei metode de explorare a abdomenului?

  Iata ce trebuie sa stii:

  1. De obicei se recomanda efectuarea ecografiei pe nemancate, insa nu este neaparat obligatoriu acest lucru;

  2. Pentru ecografia de ficat, colecist, splina si pancreas nu se consuma alimente cu un continut ridicat de grasimi in seara de dinaintea ecografiei;

  3. Nu trebuie sa urinati inainte cu 4-5 ore de programarea pentru ecografie (sau de seara pana dimineata);

  4. Daca ati urinat de dimineata, este recomandat sa consumati 3-4 cani de lichid inainte de ecografie si sa nu urinati deloc

 • MEDICINA MUNCII

  Este specialitatea medicală care studiază relația om-muncă, adaptarea omului la muncă și adaptarea muncii la persoana care o efectuează. Este o specialitate medicala extrem de vastă, de relație, care înglobează cunoștințe din toate celelalte specialități medicale. Medicina muncii se ocupă cu prevenția, diagnosticarea și managementul bolilor profesionale și a celor legate de profesiune, a accidentelor de muncă, precum și cu promovarea sănătății și productivității muncitorilor.

  Angajatorul este asigurat ca lucratorul face fata solicitarilor pe care le presupune locul de munca;
  Angajatul este asigurat ca noul sau post nu ii va prejudicia sanatatea.

 • OFTALMOLOGIE

  Oftalmologia este o ramură a medicinei care se ocupă cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul și structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele și sistemul lacrimar.
  Oftalmologul va trece in revista antecedentele personale si familiale patologice, apoi va testa:

  1. Acuitatea vizuala - Specialistul va verifica daca suferiti de miopie, hipermetropie, astigmatism sau prezbiopie. In timp ce priviti la optotip, specialistul va masura cu precizie acuitatea vizuala
  iar, daca este necesar, va va prescrie corectie cu ochelari sau lentile de contact.
  2. Coordonarea muschilor oculari - Utilizand un fascicul luminos, specialistul va va testa abilitatea de a vedea clar si conturat la aproape si la distanta precum si coordonarea ambilor ochi.
  3. Vederea periferica - Specialistul va verifica capacitatea de a percepe unui obiect aflat la periferia campului dumneavoastra vizual.
  4. Reactia pupilei la lumina - Specialistul va indrepta un fascicul luminos inspre ochiul dumneavoastra, urmarind reflexul pupilar.
  5. Testarea culorilor - Specialistul va va cere sa descrieti figurile dintr-o serie de ilustratii compuse din numeroase puncte colorate sau cercuri. Astfel se testeaza abilitatea de a diferentia culorile.
  6. Starea pleoapelor - Specialistul va examina pleoapele pe interior si pe exterior.
  7. Interiorul si fundul de ochi - Dupa dilatarea pupilei (cu ajutorul unor picaturi oculare si prin reducerea luminii din cabinet), specialistul va folosi un instrument special numit oftalmoscop
  pentru a studia retina si nervul optic. Aici apar pentru prima oara indicii despre multe din afectiunile oculare.
  8. Masurarea presiunii intraoculare - Specialistul va folosi un instrument numit tonometru pentru a masura presiunea intraoculara, un prim indicator al glaucomului si a altor boli.

 • ANALIZE MEDICALE

  Analizele medicale sunt un ansamblul de procedee, mai mult sau mai putin complexe, care furnizeaza informatii asupra aspectului si funcţionalitatii diferitelor organe si sisteme ale organismului oferind o idee de ansamblu asupra starii de sanatate a subiectului.
  Un adult sanatos, care aparent nu are nici un motiv de ingrijorare pentru a solicita un consult medical, ar trebui sa isi faca periodic analizele de baza, minim o data pe an.

  Analize Hematologice (de sange):

  Pentru analizele hematologice (de sange) trebuie sa tineti cont de urmatoarele aspecte:
  - Nu mancati in dimineata respectiva!
  - Nu trebuie sa aveti sau sa fi avut in ultima luna: gripa, raceala sau alte afectiuni febrile!
  - Nu consumati la ultima masa din ziua precedenta recoltarii alimente grase si dulciuri!
  - De preferat ca femeile sa nu fie in timpul menstruatiei.

  Cateva mentiuni sunt necesare:

  1. Pentru examenul biochimic si serologic aditional se recomanda o cina usoara, un interval de post de minimum 12 ore si evitarea consumului de alcool pentru a nu provoca lactescenta serului;
  2. Pentru bilantul lipidic trebuie respectate: o dieta neschimbata cu 3 saptamani inainte de recoltare, post, cu 12-14 ore inainte de recoltare (se pot consuma apa si o cafea neagra fara zahar), abstinenta de la alcool cu 72 de ore inainte de recoltare.
  3. In cazul testului de toleranta orala la glucoza se recomanda post cu cel putin 8 ore inaintea recoltarii, inclusiv cafea si tutun, si evitarea efortului fizic. Pacientul este informat ca i se vor administra 75 g (1,75 g/kgc la copii) glucoza pulbere dizolvata in 300 ml de apa.
  4. De asemenea, exista o serie de medicamente care pot modifica rezultatele analizelor medicale. De aceea, trebuie intrebat medicul daca este necesara intreruperea medicatiei sau doar instiintarea personalului laboratorului ce fel de tratament se urmeaza.

  Recoltarea probelor de urina:

  1. Pentru sumarul de urina, recoltarea se face din prima urina de dimineata, intr-un recipient furnizat de laborator, de unica folosinta.
  2. Pentru urocultura, recoltarea se face tot din prima urina sau la cel putin 4 ore de la ultima mictiune (urinare), intr-un recipient steril, cu gatul larg (exclus eprubete), numit urocultor.

  Transportul recipientului la laborator trebuie sa se faca in mai putin de 1 ora de la recoltare. Aceasta va fi realizata inaintea initierii tratamentului antibiotic, deoarece acesta distruge flora microbiana, iar rezultatul uroculturii va fi negativ, chiar daca infectia urinara exista.

  Recoltarea corecta a probelor de urina presupune urmarirea urmatoarelor etape:

  1. Toaleta riguroasa a zonei genito-urinare cu apa si sapun;
  2. Zona spalata anterior se usuca cu ajutorul unei comprese sterile;
  3. Se urineaza o cantitate mica in toaleta (urina contaminata de bacteriile care exista in mod obisnuit in segmentul inferior al uretrei), iar restul (fara a inceta urinarea) se colecteaza in recipientul
  primit de la laborator (recoltare din jetul urinar mijlociu);
  4. Pentru a preveni contaminarea probei, se evita atingerea recipientului de zona genitala.

  Recoltarea exudatului faringian:

  Exudatul faringian se recolteaza, ideal, dimineata inainte de periajul dentar, deoarece majoritatea pastelor de dinti contin substante antibacteriene ce distrug flora microbiana locala, denaturand rezultatul, si inainte de a consuma alimente sau lichide. Daca aceste conditii nu pot fi respectate, putem totusi efectua recoltarea la 3-4 ore de la ultima masa sau de la ultimul periaj dentar.

  Vaccinuri:

  - Administrarea unui vaccin se face in plina stare de sanatate, dupa vindecarea afectiunilor respiratorii acute sau in afara perioadelor de acutizare a unor boli respiratorii cronice.
  - Este contraindicat persoanelor cu posibile alergii la componentele vaccinului respectiv.
  - Trebuie luate masuri de precautie in cazul persoanelor/copiilor cu istoric de convulsii febrile (cu 24 de ore inainte se administreaza acetaminofen preventiv), de sindrom Guillain-Barre etc.

 • RECUPERARE MEDICALA

  1. Boli cardiovasculare:

  Indicatii: - post IMA, cardiopatie ischemica, HTA, afectiuni venolimfatice si arteriopatii operate sau neoperate.
  Obiective: reducerea travaliului cardiac la efort cu ameliorarea utilizarii periferice
  a oxigenului, cresterea capacitatii de efort maximal, ameliorarea performantei cardiace, dezvoltarea circulatiei coronariene colaterale, imbunatatirea starii psihice a bolnavului, mentinerea capacitatii de efort castigate si sporirea ei, dezvoltarea circulatiei colaterale prin cresterea presiunii de perfuzie la efort si prin marirea dozata a hipoxiei in musculatura prin contractii controlate, creste capacitatea de utilizare a oxigenului in muschi.
  Metode: KT, tehnici de relaxare, antrenament progresiv, de rezistenta, reeducare mers, posturari, masaj, hidrotermoterapie, mecanoterapie, electroterapie specifica, terapie ocupationala.

  2. Boli respiratorii:

  Indicatii: astm bronsic, BPOC.
  Obiective: corectarea conditiilor de habitat si munca, indepartarea factorilor care intretin sau agraveaza deficitul respirator, dezobstructie bronsica, scaderea travaliului respirator, tonifiere musculara, ameliorarea distributiei intrapulmonare a aerului si corectarea schimburilor gazoase prin gimnastica respiratorie si controlul respiratiei, readaptarea la efort, reinsertie socio- profesionala.
  Metode: KT, aerosoli, tehnici de drenaj postural, gimnastica respiratorie, ventilatie asistata, psihoterapie, terapie ocupationala.

  3. Boli de nutritie:

  Indicatii: diabet zaharat, obezitate, guta.
  Obiective: activarea factorilor hipoglicemianti in timpul contractiei, tonifiere musculara, cresterea mobilitatii toracice si diafragmatice, corectarea pozitiilor vicioase, gimnastica respiratorie.
  Metode: KT, electroterapie, hidrotermoterapie.

  4. Boli urologice:

  Indicatii: litiaza renala.
  Metode: electroterapie, hidrotermoterapie.

  5. Boli genitale:

  Indicatii: sterilitate, tulburari menstruale, retroversii uterine, inflamatii cronice, insuficienta ovariana, hipoplazii uterine, pre si postclimax.
  Obiective: echilibrarea SNV, inlaturarea tulburarilor circulatorii, ischemiei si stazei, tonificarea muschiilor bazinului, perineului, muschilor fesieri si abdominali, cresterea circulatiei la nivelul bazinului, mobilizarea articulatiilor bazinului, intensificarea peristalticii intestinale, mobilizarea articulatiei coxofemurale.
  Metode: KT, hidrotermoterapie, electroterapie, masaj.

  6. Boli dermatologice:

  Indicatii: acnee, alergii, cheloid, degeraturi, erizipel, furuncule, hematoame, prurit, sclerodermie, psoriazis, zona zoster, eczeme, urticarii, lichen plan, furunculoze.
  Metode: masaj, electroterapie, fototerapie, hidroterapie.

  7. Boli digestive:

  Indicatii: gastrite, ulcer gastroduodenal, enterocolite, colon iritabil, diskinezii biliare, colecistite cornice.
  Obiective: influentarea secretiei si aciditatii gastrice, diminuarea mucusului, reducerea inflamatiei, combaterea spasmului piloric, scaderea peristalticii, normalizarea echilibrului nervos, reducerea congestiei, reducerea durerilor prin scaderea spasmului piloric, echilibrare neurovegetativa, tonifierea peretelui abdominal intestinal, reeducarea evacuarii intestinale, asigurarea drenajului biliar, combaterea inflamatiei, fluidificarea si drenarea bilei, combaterea
  durerii.
  Metode: KT, hidrotermoterapie, electroterapie, masaj.

  8. Boli geriatrice:

  Metode adaptate la psihologia varstnicului, la viteza lui de miscare, cu scopul de a reda independenta functionala a bolnavului, prin programele adaptate la capacitatea restanta.
  Metode: KT, elecroterapie, hidrotermoterapie, masaj.

  9. Boli neurologice:

  Indicatii: sechele postAVC, tetra si paraplegii, leziuni de nerv periferic, polinevrite, poliradiculonevrite, sechele dupa traumatisme cerebrale si tumori cerebrale operate, boala Parkinson, scleroza multipla, scleroza laterala amiotrofa, amiotrofii spinale, poliomielita, miopatii, distrofii musculare, miastenia gravis, mielopatii.
  Obiective: profilaxia recidivelor AVC, evitarea deconditionarii prin imobilizare, combaterea durerii, ingrijirea tegumentelor si mentinerea troficitatii somatice, combaterea stazei de decubit, reeducarea sensibilitatii, exercitii respiratorii, reeducarea masticatiei, deglutitiei, reeducarea vezicii urinare si a tranzitului, reeducare cognitiva, incurajarea autoingrijirii, reeducare mers, promovarea abilitatii mai ales in extremitati, ameliorarea contractiei excentrice, ameliorarea
  vitezei de reactie, ameliorarea automatismului miscarilor.
  Metode: KT, hidrotermoterapie, electroterapie, masaj, tehnici de relaxare, terapie ocupationala.

  10. Afectiuni postraumatice:

  Indicatii: post- fracturi, entorse, luxatii, sechele dupa traumatisme articulare (calus vicios, pseudartroza, osteoporoza de imobilizare, plagi articulare cu lezarea componentelor articulatiei), post hernie de disc operata, post- endoprotezare articulara, post- genunchi operat (sinovectomii, meniscectomii), post-amputatii de membre, osteonecroza aseptica de cap femural, post- traumatisme de tesuturi moi.
  Obiective: combaterea durerii si inflamatiei, recuperarea mobilitatii articulare, cresterea fortei musculare, corectarea mersului, igiena ortopedica a segmentului, evitarea dezaxarilor.
  Metode: KT, hidrotermoterapie, electroterapie, masaj, tehnici de relaxare, terapie ocupationala.

  11. Boli reumatismale inflamatorii:

  Indicatii: poliartrita reumatoida, artrita cronica juvenila, spondilita anchilozanta, artrite reactive, artrita psoriazica, artrita din enterocolopatii, LES, sclerodermia, polimiozite.
  Obiective: reducerea inflamatiei si durerii, mentinerea si refacerea mobilitatii articulare, mentinerea si refacerea fortei musculare, prevenirea pozitiilor vicioase, coordonarea miscarilor, performarea ADL-urilor.
  Metode: KT, hidrotermoterapie, electroterapie, masaj, tehnici de relaxare, terapie ocupationala.

  12. Boli reumatismale degenerative:

  Indicatii: spondiloza cervicala, spondiloza dorsala, spondiloza lombara, lombosciatica, stenoza de canal lombar, coxartroza, gonartroza, artroza mainilor, artroza piciorului.
  Obiective: reducerea durerii, reducerea contracturilor, redobandirea mobilitatii,
  reechilibrarea tonusului muscular.
  Metode: KT, hidrotermoterapie, electroterapie, masaj, tehnici de relaxare, terapie ocupationala.

  13. Osteoporoza:

  Obiective: prevenirea fracturilor, stabilizarea cresterii masei osoase, ameliorarea
  simptomatologiei secundare fracturilor, imbunatatirea functiei fizice.
  Metode: KT, hidrotermoterapie, electroterapie, masaj, tehnici de relaxare, terapie ocupationala.

  14. Boli reumatismale abarticulare:

  Indicatii: periartrita scapulohumerala, algoneurodistrofia, fibromialgia, sindromul
  miofascial, bursitele, tenosinovitele, entezitele, sindromul de canal carpian, boala Dupuytren, afectiuni musculo-ligamentare.
  Obiective: reducerea durerii, mentinerea si refacerea mobilitatii articulare, mentinerea si refacerea fortei musculare, prevenirea pozitiilor vicioase, coordonarea miscarilor.
  Metode: infiltratii, KT, hidrotermoterapie, electroterapie, masaj, tehnici de relaxare.

Harta

Centrul Medical Laser System Arad Spitalul Laser System Arad


Locatie:
Arad, Str. Andrei Saguna, nr.14

Orar clinica:
Luni 07:00 - 22:00
Marti 07:00 - 22:00
Miercuri 07:00 - 22:00
Joi 07:00 - 22:00
Vineri 07:00 - 22:00
Sambata 08:00 - 20:00
Duminica 08:00 - 20:00

Contact:
Tel: 0257 - 213 211
Tel: 0257 - 230 882
Tel: 0257 - 213 138
Fax: 0257 - 213 112
Laborator: 0257 - 254 337
Centru Medical Vladimirescu (Via Carmina)
Tel: 0257 708 340